Playigt

Brille: Nä faktiskt så snackade med en riktigt go punkardosa

Lacke: Jaha?

Brille: Jävla va kåt hon va

Lacke: Jaha va hände där då?

Brille: Ingenting!

Lacke: Nä...nä det är rätt playigt!


Byrdman goes all in on Stael von Holstein


Dagens gästkrönikör: Byrdman

Jag har ogillat Holstein ända sen jag läste en insändare av fanskapet i Metro för x antal år sen. Den hette politik för dummies eller nått liknande. Där han kallar alla som röstar på S för idioter och vilseledda. Djärvt drag, tänkte jag, som trodde han skojade men insåg efter andra genomläsningen att fanskapet är en superkapitalist som menar allvar.


Favoriten var ändå när han böla ut i Metro och frågade varför folk, särskilt från vänsterkanten,  hatade honom. Gråtandes och chockad fortsätter Holstein om att vissa till och med har skapat ett facebook community som heter "Vi torkar oss i röven med Von Holsteins krönikor".


Tänk till! ditt nöt, skriver man provocerade så får man många som antingen gillar det du gör typ Mufmongon och annat löst folk kring Stureplan eller så får du många fiender typ Afa drägg eller vanligt folk som jag. Efter att ha bölat halva första delen av sin krönika, så bestod ju givetvis andra halvan av en hyllning till sig själv där han menade att han var en hjälte/frihetskämpe mm. Hyllningen av sig själv är man väl inte förvånad över då han i exakt varje krönika han skrivit har förkastat Jantelagen och allt vad den innebär. Ödmjukhet, käre Holstein, ödmjukhet. Inget du känner till, antar jag.


Efter sin senaste insändare där han hyllar diktaturer blev han givetvis ifrågasatt igen och mycket riktigt kom en svarskrönika nu i veckan där han hävdar att han vart "slarvig" när han hyllat Singapore och Kina. Och även kommit med ett lamt försök där han menar att han är demokratins vita riddare. Gå och lägg dig i nått gammalt sopnedkast där du hör hemma. Ingen köper ditt snack om medmänsklighet och om att värna om människor. Är man inte en tillgång för landet kan man lika gärna dö. Vi vet att du tycker så, så sluta hyckla


Bottomline is: Holstein är en riktigt obehaglig, osmaklig, fullkomligt vidrig nykapitalist som inte skyr några som helst medel för att få det han eftersträvar, dvs. att tjäna pengar på andra och på andras bekostnad. Ockraren numero uno.


Avslutningsvis vill jag bara fråga dig. Om nu alla ska "lyckas" i detta "Jantes högborg" du kallar Sverige och bli entreprenörer, företagsledare eller vafan det är du vill. Vem ska då göra alla "skitjobb"? Alla på ett lager kan ju inte vara lagerchefer. Det krävs ju faktiskt någon som gör grovjobbet och inte sitter på ett kontor, iklädd loafers, och drar torra vitsar vid vattenkylaren. Loafmän!!


1987, det gyllene året


Många höjde förvånat på ögonbrynen när skolfotot damp ner i brevlådan en solig septemberdag 1987.
Visst hade några av de tukiska förmågorna fått moppemustach, men klassens charmörer hade redan en riktig saftig flanders.

Stående: Cleris
Sittande: Manolo
(Enligt rykten var de båda inspirerade av den så populära italienska rörmokaren Mario)


Jävla tattare!

Betala aldrig med kort när du åker minitaxi. Eller taxi överhuvudtaget. Jag har märkt att dom jävlarna lägger på lite extra varje gång. Det kan vara jag som är dum nog att inte stryka över dricksrutan när man signerar kvittot, men endå.

Mycket bitterhet på bloggen idag. Hoppas på en bättre dag imorogn.

Skjut mig, jag orkar inte med amatörandan



Har ni någonsin jobbat med något ni inte kan stå för riktigt? Kanske sålt en produkt som egentligen är usel. Jobbat i en affär som säljer kläder ni aldrig skulle ha på er? Lite så känner jag mig nuförtiden. När någon frågar vad jag jobbar med så skäms jag nästan.
Kan jag stå för den produkt jag är med och tar fram? Nej. Är det mitt fel? Nej.

Efter en kortare mailväxling med en chef imorse var jag tvungen att ta ett varv runt avdelningen och tänka på något annat.
Jag var 5 sekunder från att svara chefen med ett ord - Amatör! Det hade nog inneburit att jag fått packa ihop mina saker och leta efter ett nytt jobb. Kanske hade vart lika bra...


"Så jävla v-formad"



Här ligger du i lä JV. Dags och boka in ett par extra pass på gymmet?

Ma-bor-onna

Jag råkade sappa förbi Madonnas senaste video igår och jag kände igen soundet.

Här är Madonnas låt:



Och här har vi låten från Boratfilmens soundtrack:


När populärkulturen når bönderna



Då låter det så här. Pale säger:
Kamma er och skaffa er ett jobb sa ja te dej!


Chris är mannen



"-Nu buar den kinesiska publiken för vågen har dött ut. Och är det något en kinesiska publiken älskar så är det att göra vågen."

Chris Härenstam, SVT, 15 minuter in matchen Argentina-Brasilien.


En Pale lookalike



Åter finns i Norge och spelar tydligen i bandet Dial for murder. Med tanke på hans looks
måste dom vara jävligt bra!

Pale testar...



Nya arenan!
Måste säga att jag tycker den känns mindre än vad den ser ut att vara utifrån. Men man kommer sitta nära, det är inga "hål" i hörnen vilket kommer hålla ljudet inne på arenan och man har nära till planen. Jag tror det här kommer bli lyftet för Göteborgs-fotbollen, publikmässigt sätt. Nu gäller det bara för blåvitt och köpa loss arenan så vi kan tjäna lite pengar.

Nya arenan: PPPPp
fyra P av fem möjliga


Touché monsieur



I höst ska jag slipa värjan. Tydligen måste man kunna lite franska också för dommaren
pratar bara franska nu när jag ser på OS. Sen får man göra "målgest" varje gång man tar
poäng också. Det är inte nåt jag är van vid som gammal mittback utan ambitioner och gå
framåt. Jag funderar på att göra en "Brolin", men det är inte säkert att all utrustning klarar det.

Glennartz – Ett band på väg upp!



Tittade igenom programmet för Kulturkalaset och vad ser jag. Bandet med världens bästa namn!
Enligt Kulturkalasets hemsida så är Glennartz ett Dans/party (observera PARTY) band som spelar både på dansbanor och andra festtillställingar. Tänk dig själv:
Det är bröllop: Det är fest. Det är GLENNARTZ!

Glennartz består av bla av Christoffer Janebrink, son till legenden Dennis Janebrink i Flamingokvintetten och är brorsa till Casper i Arvingarna. Hahaha, tänk dig vilken familj. Lär vara rätt mycket snack om fyrtakt och bugg där vill jag lova.

Klicka här för och läsa mer om Glennartz

Måndag


Fan i helvette blåvitt!


Jag tänker inte skylla på domaren. Visst, han gjorde fel, men det är sånt som kan hända i fotboll. Vad vi saknar är en Glenn? Alla heter inte Hjalmar i Göteborg.
Om Bjärsa, Seb, Söder och Kim byter namn räknar jag med minst gruppspel till nästa års Champions Leauge. (Jag tar ut segern i förskott och räknar iskallt med att vi vinner allsvenskan)


Gipskatten



Den här snubben blir aldrig proffs i Roma. Kom ihåg vart ni läste det först!

Dagens tips

Borsta aldrig tänderna framför datorn. Jag nös samtidigt som jag borstade och nu är halva skärmen full med tandkrämsskvätt.

RSS 2.0