Mannen, myten


Kratta Jimpa, Kratta!



Idag trotsade jag solen och hängde med Jimpa på lite golf. Både jag och Jimpa är inga höjdare på att navigera så det blev en och annan u-turn och nåt extra varv i rondellerna på vägen dit. På banan var det hejdlöst varmt. Orkade bara med 9 hål men vi fick ivarjefall äran och vara först i Rough Alliance och spela de tre sprillans nya hålen på Myra GK.

Myra's Pro, Golf-Matz var där med sitt äckligt vita leende och körde Grönt kort kurs. Om jag får chansen ska jag knuffa i Matz i vattnet runt 9onde hålet. Han förtjänar det...

Attention!

Jag vill bara göra alla er blekfeta 40+ män uppmärksamma på att det INTE är ok och gå med bar överkropp i Nordstan. Jag tappade matlusten, och jag var där på lunch.

Namnsdag

Idag har min kompis Lisa namnsdag. Grattis "min Lisa" och alla andra Lisor där ute. Tyvärr har inte namnet Palle smygit sig in i kalendern ännu. Men en snabb titt i kalendern, juli månad, så ser jag att 28de juli borde jag kunna klämma in mig själv på. För vem FAN heter Botvid eller Seved?

När jag var liten och folk firade namnsdag till höger och vänster i klassen tyckte mamma att jag också skulle få fira namnsdag. Men Palle fanns ju inte så istället fick jag fira när Paul hade namnsdag.

Det här med ekonomi

Sedan mamma fick reda på mina planer om att bli projektledare brukar hon alltid säga "Har du vart projektledare i ditt eget liv. Bra!" när jag gjort något vettig. Nu har det inte blivit så mycket projektledning på senaste men har på senaste mer och mer funderat på min ekonomi och vart alla surt förvärvade (nåja?) kronor tar vägen varje månad.

Körde igång ett excelark ikväll och konstaterade att jag bränner lite väl mycket pengar på mobilen. Snittar väl 800-1200 i månaden. Jag är inte den som ringer polarna och snackar skit 2 timmar om dagen, så det känndes misstänkt dyrt. I min irritation mot Tele2 aka Comviq lyckades jag spåra upp mina samtalsspecifikationer och ser att det inte alls är tele2s fel, utan mitt egna. En månad hade jag visst lyckats köpa SMS-biljetter för 600 spänn? (ja jag vet, jag är en pussy).

Så resten av kvällen spenderades i excel och efter mina nya beräkningar kommer jag, inom en snar framtid, vara sjukt välbärgad. Alla ni damer som vill gifta er rikt, call me! Känner mig nästan som finansminister-material. Watch out Borg!


Your the man Mr G!



Jag är galet torsk i tv-serier. Sedan jag börjadat följa flertalet serier har jag jävligt svårt att
hålla intresset för en hel långfilm. 42 minuter är den perfekta längden. Passar lagom när man tvättar då en full maskin på 40 grader brukar ta 45 mintuter.

Anyhow, Simon och Nats hade med sig Summer Heights High på DVD när dom
var här och hälsade på och det var fan det bästa jag sett på länge.

Så för er som gillar serier så kommer lite australiensiska tips:

Summer Heights High
We can be heroes
Fat pizza
Kath and Kim (se till att ni inte får den amerikanska versionen)

Enjoy!

Semester

Så har man snart avverkat sina första betalada semesterveckor någonsin. Bara söndagen kvar och sen tillbaka till jobbet. Blandade känslor vill jag lova, men med det här vädret känns det som det kvittar.
Kom hem för en dryg timme sen och njuter nu av blåvitts dominans över Gefle på sportradion.

Började semestern i Stockholm hos Sanna i Gubbängen. När Sanna sen drog till Mexico för nerd-konferans så fick jag låna hennes kitchiga lägenhet vilket var ytterst tacksamt. Jag gled själv runt i stockholm två dagar i försök om att shoppa men allt jag fick med mig var en vit t-shirt från American Apperal. Sen kom Nathalie och Simon och vi tog bilen till Göteborg för ett kort stopp. Fick låna brossans bil, sjukt uppskattat, och det ska kompenseras när jag väl får lön. Med röda pärlan, som Axel kallar sin bil, körde vi upp till landstället i Havstensund. Vädret var på bra humör så vi tog ut båten på en tur. Kul att visa Australiensarna väst-kusten.
På kvällen grillades det och jag räknade med världens bästa grillning då det enda australiensarna gör är och grillar och dricker Fosters. Han började lite skakigt men till slut blev köttet riktigt riktigt bra.

Havet suger

Dagen efter tog vi bilen upp till Oslo. Väl framme parkerade vi bilen (gratis på söndagar!) och lämnade väskorna på ett hostel. Hostelet vi bodde på låg visst på horgatan, och dörr i dörr med lokala strippbaren Diamond-go go. Så det kan gå!
Efter en timmes promenad runt stan insåg vi att söndag inte är bra turistdag i Oslo. Allt var stängt, så vi drog tillbaka till hostelet och drack lite Gin & Tonic.
På måndagen gjorde vi allt det turistiga och var bla på Holmenkollen, ni vet, backhopparbacken. Den var mindre än jag trodde den skulle vara. På kvällen åkte Simon och Natalie till Bergen för att gå i black metalens fotspår och jag drog hem till Jocke. Han bodde playigt i ny bostadsrätt. På tisdagen vaknade jag vid 15 och Jocke och Lacke bettade vilt på fotboll och med insidetips från mig gick de rätt bra med plus. På onsdagen var vi på Gloria, där jocke spelade musik, och en snubbe i 50års åldern tafsade på mig precis när vi skulle ta en skojbild på honom och mig. Kommer drömma mardrömmar om den bilden. Torsdagen spenderades i bilen. 8 timmar tog det till Stockholm, men då stannade vi på Max och åt Swedish burgers. Simon gav den godkänt, och Natalie åt bara pommes frittes. Vegetarianer.

På fredag hängde vi löst i stan, och på kvällen var vi på Berns och såg Daniel Johnston and friends. Scout Niblet var go och konserten i helhet var en klar fyra.

Idag åkte jag hem från sthlm och faaan va tråkigt det är och köra bil själv. Svenska vädret visade sin olika sidor. För att ena studen vara strålande sol och glödhett, började det sedan ösregna så mycket att jag knappt såg ett piss.

Oj, där gjorde nicka-nicka-socerdricka 3-0 till Blåvitt. Mot guldet!

RSS 2.0